Analyse
Autonomy: winstwaarschuwing 7 jaar geleden - vrijdag 8 oktober 2010

De op een na grootste Britse softwaregroep zag de koers van haar aandeel op één sessie 16,25 % wegsmelten.

We schroeven onze prognoses terug en het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

De koers van Autonomy ging onderuit toen de groep bekendmaakte dat ze dit jaar 3 % minder omzet zou halen dan voorzien. Uit de omzetcijfers over het tweede kwartaal was al een vertraging van de groei en een zekere druk op de marges naar voor gekomen. De economische hemel wil maar moeizaam opklaren en de klanten van Autonomy lijken steeds minder bereid om geld neer te tellen voor dure software (gemiddelde prijs ligt rond een miljoen dollar).
Autonomy heeft wel bevestigd dit najaar een of meer overnames te willen doen die de groei kunnen stimuleren, maar hoewel de groep tot nu toe altijd een verstandige overnamepolitiek heeft gevolgd, zou de verleiding in de huidige situatie wel eens groot kunnen zijn om voor een prooi een te hoge prijs te betalen om aan de verwachtingen van de markt tegemoet te komen.

 

Koers op het moment van de analyse: 1508 GBp

 

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation levert infrastructuursoftware voor ondernemingen. De technologie laat toe om het beheer van elektronische data volledig te automatiseren, wat ook de gebruikte drager is (tekst, spreadsheets, video, stem…).

 

Deel dit artikel