Analyse
AT&T: iPhone4 wissel op de toekomst 7 jaar geleden - vrijdag 22 oktober 2010

Dankzij de lancering van de IPhone4 kon AT&T nieuwe klanten winnen. Een goed voorteken voor de groei en rentabiliteit op middellange termijn.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De winst per aandeel (excl. uitz. elementen) klom in het 3de kwartaal conform onze verwachtingen met 2 % (tot 0,55 USD). De omzet (+2,8 %) spon garen bij de lancering van de IPhone 4. Dankzij de nieuwe smartphone steeg het aantal mobiele abonnees in drie maand tijd met 3 %. Keerzijde is wel dat AT&T de telefoon vrij goedkoop op de markt lijkt te hebben gebracht om het nakende einde van zijn exclusiviteitsrecht op de verkoop van IPhones in de VS op te vangen. De bedrijfsmarge van de mobiele tak is gedaald tot 37,6 % (t.o.v. 40,3 % een jaar eerder en 43,1 % in het 2de kwartaal). Volgens de groep is dat echter tijdelijk. De inspanningen van de voorbije jaren om nieuwe klanten aan te trekken (zowat +50 % sinds de lancering van de IPhone) zullen vruchten afwerpen: de IPhone-klanten zijn trouw en winstgevend. De investeringen in het netwerk moeten het aantal abonnees dat afhaakt beperken. De groep is financieel solide, verwacht een uitzonderlijke winst van 1,53 USD per aandeel in het derde kwartaal, en denkt eraan om eigen aandelen in te kopen. Het bruto dividendrendement bedraagt ±6 %. Voor 2010 mikken we op een winst per aandeel van 2,24 USD, voor 2011 tippen we op 2,40 USD (excl. uitz. elem.).

 

Koers op het moment van de analyse: 28,34 USD

 

De Amerikaanse telecomoperator AT&T is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven. 

 

Deel dit artikel