Analyse
Vivendi: advieswijziging 7 jaar geleden - vrijdag 3 september 2010

Het feit dat het dividend op het peil van het vorige blijft, kan de beleggers weer warm maken voor een bedrijf dat de reputatie heeft een gat in zijn hand te hebben.

Goedkoop aandeel.

KOPEN.

 

De halfjaarresultaten zijn geruststellend: omzet (vóór wisselkoerseffecten) +4,8 % en winst per aandeel +2,2 % (1,03 EUR). De omzetgroei is weliswaar vooral te danken aan overnames (Activision Blizzard, GVT), maar ze zijn rendabeler dan verwacht. In Frankrijk houdt SFR (telefonie) ondanks de zware concurrentie goed stand: mooi commercieel dynamisme en overvloedige liquiditeitenstroom, een belangrijke factor bij het financieren van de investeringen en het uitbetalen van het dividend. Het dividend 2010 stabiliseert op 1,40 EUR netto (huidig brutorendement van 7,3 %). Dat wijst er volgens ons op dat de groep voorzichtig zal blijven wat overnames betreft. Maar ook al mikt ze in de eerste plaats op interne groei, dat belet niet dat ze haar zinnen kan zetten op de aandelen SFR of Canal+ die ze nog niet bezit of op een of ander bedrijf in een groeiland (Mexico?). Als ze zo omzichtig te werk gaat, zou haar financiële situatie of winstprofiel er niet onder lijden. We mikken voor 2010 op 1,65 EUR en voor 2011 op 1,70 EUR winst per aandeel. Een forse winstgroei zit er nog niet direct in en de activiteiten blijven te gediversifieerd, maar ze zijn wel weinig conjunctuurgevoelig. Volgens ons onderschat de beurs het potentieel.

 

Koers op het moment van de analyse: 19,53 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.

 

Deel dit artikel