Analyse
Unibra: uitkoopbod van holding Red House 7 jaar geleden - dinsdag 14 september 2010

De brouwer actief op de Afrikaanse markt zal van de beurs verdwijnen nu hoofdaandeelhouder Red House een bod heeft gelanceerd op alle nog uitstaande aandelen.

 

Nog minder dan 5 %

De Luxemburgse holding Red House brengt een openbaar uitkoopbod uit op de 37 554 aandelen (of 4,68 % van het kapitaal) van Unibra die het nog niet in bezit heeft. Hiermee biedt de holding een premie van zo’n 20 % tegenover de slotkoers net voor het bod. Aandeelhouders hebben nog tot 29 september de tijd om eventuele bezwaren over te maken aan het CBFA. Daarna kan het effectieve bod van start. Unibra heeft drie inkomstenbronnen: brouwerijen in diverse Afrikaanse landen onder de merknaam Skol, vastgoed in België en de VS en beheer van de liquiditeiten (aandelen, obligaties…).

 

Ingaan op het bod

Wie meer informatie over het bedrijf, het bod en de waardering van Unibra wilt, kan terecht bij het verslag van de onafhankelijke expert. Deze kan worden geconsulteerd op de website www.petercam.be (enkel in het Frans) of worden verkregen op het telefoonnummer 02/229.64.46 (afdeling Petercam Corporate Finance).
Als alles volgens plan verloopt, verliest de beurs van Brussel in oktober opnieuw een aandeel. De uittocht gaat met andere woorden onverminderd voort. Wie nog aandelen van Unibra in bezit heeft, mag ingaan op het bod.

 

Deel dit artikel