Analyse
Deutsche Bank : kapitaalverhoging 7 jaar geleden - maandag 13 september 2010

Deutsche Bank heeft de markt in de war gebracht met twee operaties.

Het aandeel is nog altijd duur.
Verkopen.


Deutsche Bank heeft de beleggers en zijn aandeelhouders overrompeld door maandagmorgen een dubbele operatie aan te kondigen: een kapitaalverhoging en het optrekken van de participatie in Postbank (van 29,9 tot 60,5 %) indien de aandeelhouders van deze laatste akkoord gaan met de voorwaarden van de operatie.

Door een beroep te doen op haar aandeelhouders slaat de groep twee vliegen in één klap.
Enerzijds versterkt ze daarmee haar eigen vermogen, wat geen overdreven luxe is nu het zogenaamde Basel III -pakket is goedgekeurd. Voor een zakenbank beschikte DB immers over een relatief zwakke buffer.
Anderzijds krijgt ze zo de middelen in handen om haar belang in Postbank te verhogen, waardoor het gewicht van de minder volatiele retailactiviteiten in het geheel iets toeneemt.
We komen nog op dit onderwerp terug, maar volgens onze eerste berekeningen zou de kapitaalverhoging de winst per aandeel van Deutsche Bank met ongeveer 30 % doen verwateren.

Koers op het moment van de analyse : 48,50 EUR

 

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

 


Deel dit artikel