Analyse
Bouygues blijft voorzichtig 7 jaar geleden - vrijdag 3 september 2010

De Franse groep kruipt slechts moeizaam uit de crisis en het is niet uitgesloten dat ze op zoek gaat naar andere groeipistes.

Het aandeel is correct gewaardeerd. HOUDEN.

 

In het eerste semester boerde de omzet 2 % achteruit en de winst per aandeel 6 %. Dat verwondert ons niet. Ondanks de relancemaatregelen van de overheid, weten de activiteiten bouw, vastgoed en openbare werken (dochter Colas) nog altijd van de crisis. De afbrokkelende marges bij Colas en bij Bouygues Télécom leggen eens te meer de vinger op het zwakke herstel- en groeipotentieel van de groep. Voorzichtigheid blijft geboden, maar we hopen nog altijd op een strategische manœuvre die de groep nieuw leven inblaast. Het aanwenden van de liquiditeiten om de schulden af te bouwen is alvast positief. We laten onze ramingen van de winst per aandeel ongewijzigd op 3,60 EUR voor 2010 en 3,80 EUR voor 2011. Het dividendrendement bedraagt momenteel 5 % bruto.


Koers op het ogenblijk van de analyse : 32,23 EUR

 

Bouygues is Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobilifonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.Deel dit artikel