Analyse
Telenet: bevestigt jaarprognoses, niets meer 8 jaar geleden - donderdag 5 augustus 2010

Zoals verwacht kon de Vlaamse groep een erg puik halfjaarrapport voorleggen. Het uitblijven van een hogere jaarprognose zorgde echter voor ontgoocheling.

De vooruitzichten blijven zonder meer goed, maar de koers houdt er al ruim rekening mee. Duur aandeel.
VERKOPEN.

De omzet steeg in de eerste jaarhelft met 10,6% (9% zonder de overname van de telefoonwinkels BelCompany). De groep won marktaandeel voor al haar productlijnen en heeft steeds meer klanten (55% van het totaal !) die twee of meer producten afnemen waardoor de inkomsten per klant voort toenemen. Toch kreeg de winst een klap van 54,4%. Dat was volledig te wijten aan boekhoudkundige minwaarden op de rente-indekking van de schuld, een gevolg van de lagere marktrente. We verlagen daarom ook onze winstraming voor dit jaar van 1,10 naar 0,78 EUR per aandeel. Maar Telenet werkt ook aan de toekomst. Zo bouwt het zijn afdeling bedrijfsdiensten gestaag uit, o.a. door de recente overname van de internetbeveiligingsspecialist C-CURE en de verruiming van het dienstenaanbod. Daarnaast verhoogt en versnelt de kabelaar de komende 5 (in plaats van 10) jaar de investeringen in de modernisering van haar netwerk (“Digital Wave 2015”) en heeft ze de ambitie een volwaardige vierde mobilofonie-operator te worden. Tot slot knipoogt Telenet – tot op heden nog steeds tevergeefs – stiekem naar de Waalse kabeloperator VOO. We trekken onze winstramingen voor 2011 lichtjes op van 1,26 naar 1,28 EUR per aandeel. Voor 2012 mikken we op 1,44 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 21,71 EUR

Telenet biedt voor particulieren in Vlaanderen en in een deel van Brussel als belangrijkste concurrent van Belgacom kabeltelevisie, interactieve digitale televisie, breedbandinternet, en (mobiele) telefoniediensten aan. Voorts kunnen ook bedrijven in heel België en Luxemburg gebruik maken van een aantal communicatiediensten van Telenet.

Deel dit artikel