Analyse
Movetis: overnamebod 7 jaar geleden - donderdag 5 augustus 2010

Shire doet riant bod op de Belgische biotechgroep

De Brits-Ierse farmareus Shire doet totaal onverwacht een bod van 428 miljoen euro of 19 euro per aandeel op Movetis en maakt hiermee een einde aan de zeer korte beurscarrière van het Belgische biotechbedrijf. Movetis kwam pas op vrijdag 4 december 2009 naar de beurs tegen nota bene 12,25 EUR. De overnameprijs ligt dus bijna 75 % hoger dan de introductieprijs. Door de desinteresse van beleggers en het uitblijven van nieuws was het aandeel de voorbije maand zelfs tot ver onder de introductieprijs teruggevallen, namelijk 9 EUR. Hiermee rekening houdend valt het bod van Shire dus nog royaler uit.
Door de overname zal Movetis extra (financiële) mogelijkheden krijgen om zijn productlijn gespecialiseerd in maag- en darmaandoeningen verder uit te diepen en de lancering van het door de Europese autoriteiten goedgekeurde Resolor, tegen chronische constipatie bij de vrouw, dit jaar in Duitsland, het VK en Nederland te financieren.


Tegenbod onwaarschijnlijk

De kans dat er een tegenbod komt, is gezien de hoge overnameprijs, zeer onwaarschijnlijk. Zelfs van de voormalige moedermaatschappij Johnson & Johnson wordt verwacht dat ze langs de zijlijn zal blijven. De raad van bestuur en de verschillende institutionelen aandeelhouders hebben trouwens al ingestemd met het bod. Het feit dat de koers de voorbije dagen enkele tientallen centen onder de biedprijs van 19 EUR is gebleven, lijkt aan te geven dat de markt niet in een extra kaper op de kust gelooft. Ook wij geloven na het hoge bod niet in een tegenbod.
Indien u het aandeel in portefeuille heeft, mag u wachten op het effectieve bod en erop ingaan. We zouden zeker niet onder de biedprijs van 19 EUR verkopen op de beurs zelf.

Deel dit artikel