Analyse
Logica verhoogt zijn dividend fors 7 jaar geleden - woensdag 25 augustus 2010

Logica beleefde een eerste halfjaar zonder verrassingen en getuigt van optimisme door zijn dividend stevig op te trekken.

Het wantrouwen van de beleggers ten aanzien van dit aandeel lijkt ons niet geheel gerechtvaardigd. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.


Logica presteerde in de eerste jaarhelft conform de verwachtingen: de omzet daalde lichtjes (-1 %) en de bedrijfsmarge bleef stabiel t.o.v. 2009. Rekening houdend met het feit dat het orderboekje vlotter gevuld raakt (+2 %), moet Logica in staat zijn om zijn doelstellingen voor 2010 te realiseren en zowel qua omzet als qua bedrijfsmarge het niveau van 2009 te evenaren. De groep blijft de vruchten plukken van haar investeringen in verkoop en marketing en ook van haar ontwikkeling op het vlak van ICT-outsourcing. De crisis werkt bevorderend voor die laatste activiteit (+9 % in het eerste halfjaar) doordat veel ondernemingen proberen op hun informaticadiensten te besparen door ze uit te besteden aan een externe partner. Voor volgend jaar verwachten we slechts een flauwe heropleving van de vraag naar informaticadiensten, maar dankzij de grote kostenbesparingen die Logica doorvoerde sinds 2008 zal de rentabiliteit wellicht stijgen. Op middellange termijn mikt Logica trouwens op een bedrijfsmarge van 10 % (t.o.v. een verwachting van 7,4 % voor dit jaar). Dat zijn vrij bemoedigende vooruitzichten, die er de groep ook toe aanzetten om haar tussentijds dividend bijna te verdubbelen, tot 1,9 pence per aandeel (t.o.v. 1 pence vorig jaar). Logica ambieert bovendien om tegen 2012 veertig procent van zijn winst opnieuw uit te keren aan de aandeelhouders (t.o.v. 26 % in 2009), toch wel een signaal van groot vertrouwen in de toekomst. Wij tippen op een winst per aandeel van 12,16 pence voor dit jaar en op 13,70 pence voor 2011.

 

Koers op het moment van de analyse : 109,90 pence

 

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinavië).

 


Deel dit artikel