Analyse
ING: advieswijziging 8 jaar geleden - vrijdag 13 augustus 2010

ING presenteerde puike halfjaarcijfers en vordert gestaag in zijn opgelegde herstructurering. Ook met de financiële soliditeit lijkt het wel snor te zitten.

Het aandeel is correct gewaardeerd. We wijzigen ons advies van verkopen naar houden.

 

ING overtrof ruimschoots de verwachtingen in het tweede kwartaal. De bankafdeling zette een zeer sterk resultaat neer (groeiende volumes, gezonde marges, lagere kosten, minder voorzieningen voor dubieuze kredieten). De verzekeringstak zakte daarentegen in het rood door vooral de tegenvallende prestatie van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten die te lijden hadden onder de malaise op de beurzen. ING zit trouwens op schema met de door Europa (tegen eind 2013) geëiste afsplitsing van de verzekeringsactiviteiten. Tegen het einde van dit jaar zouden beide afdelingen zelfstandig naast elkaar moeten kunnen werken om de verzekeringspoot daarna te verkopen of bij voorkeur van het management naar de beurs te brengen. De kosten van die scheiding worden voor dit jaar gerekend op 110 tot 150 miljoen euro (0,03 à 0,04 EUR per aandeel). De groep slaagde probleemloos voor de Europese stresstest maar komt toch met een minder goed rapport voor de dag dan KBC en Dexia. ING is op zijn beurt dan weer wel een pak minder blootgesteld aan landenrisico’s (kleinere portefeuille overheidsobligaties). Tot slot zouden ook de voorgestelde (voorlopige maar nog niet definitieve vastgelegde !) nieuwe kapitaal en liquiditeitsvereisten (Bazel III) niet voor grote problemen mogen zorgen (impact beheersbaar). We verwachten dan ook niet dat ING, dat nog steeds 5 miljard overheidssteun heeft terug te betalen, noodgedwongen vers kapitaal zal moeten ophalen.

 

Koers op het moment van de analyse : 7,31 EUR

 

De Nederlandse financiële groep ING is (voorlopig nog) actief als bankier, verzekeraar en vermogensbeheerder en bedient meer dan 85 miljoen klanten in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Australië.

 

 

 

Deel dit artikel