Analyse
GDF Suez verwerft International Power 8 jaar geleden - woensdag 11 augustus 2010

De Franse energiereus neemt de controle van het Britse International Power over

Zoals verwacht neemt GDF Suez 70 % van de Britse groep International Power over via de overdracht van activa en een cashbetaling van 1,68 miljard euro. Een goede zet om aandeelhouderswaarde te creëren aangezien nieuwe groeimarkten (in opkomende landen, in het Verenigd Koninkrijk en Australië) worden aangeboord en het samengaan voor belangrijke kostenbesparingen zal zorgen.
In afwachting van de financiële details van deze verrichting, zaten we toch nog met een belangrijke vraag. Deze is nu verdwenen gezien voor de overname volgens ons niet te veel is betaald. Ook vermeldenswaardig is dat GDF Suez beter dan verwachte cijfers heeft gepubliceerd. Dit laat ons toe om onze winstverwachtingen voor 2010 op te trekken tot 2,41 EUR (tegenover 2,20 EUR daarvoor) en voor 2011 tot 2,71 EUR (ten opzichte van 2,37).

Koers op het moment van de analyse : 25,98 EUR

Groep ontstaan na de fusie half 2008 tussen Gaz de France en Suez (elektriciteit en milieu). GDF Suez is een van de grootste energiegroepen (gas, elektriciteit) ter wereld. De groep bezit ook 35 % van het kapitaal van Suez Environnement (distributie van drinkbaar water en verwerking van afvalwaters, ophaling en verwerking van afval) die op het ogenblik van de fusie naar de beurs gebracht werd. Recent nam ze een participatie in de gaspijpleiding North Stream die Rusland met Europa verbindt.

Deel dit artikel