Analyse
Allied Irish Banks : nog altijd noodlijdend 7 jaar geleden - maandag 9 augustus 2010

De Ierse bank heeft nog steeds de grootste problemen om zich te herstellen. Haar financiële structuur blijft fragiel.

Duur aandeel.
VERKOPEN.

Allied Irish Banks heeft een verdubbeling van haar halfjaarverliezen gepubliceerd. De bank is verplicht geweest om haar toevlucht te zoeken bij de Ierse bad bank om haar meest toxische activa erin onder te brengen. Een verrichting die Allied Irish 900 miljoen euro heeft gekost. De bank blijft hinder ondervinden van de economische crisis in Ierland. Het land heeft alle moeite van de wereld om zijn economie te stabiliseren. Haar provisies voor dubieuze kredieten, die zeer hoog liggen, zijn niet verminderd terwijl ze overal in Europa terugvallen.
In deze moeilijke omgeving is Allied Irish Banks niettemin geslaagd in de Europese stresstest. Maar deze laatste hield reeds rekening met de kapitaalverhoging eind 2010. Hoe dan ook, blijft de Ierse bank één van de meest fragiele van de 91 geteste financiële instellingen.
We verwachten op een verlies per aandeel 5 EUR in 2010 en van 1 EUR in 2011.

Koers op het moment van de analyse : 0,94 EUR

Allied Irish Banks is de op een na grootste Ierse bank, vooral actief op haar thuismarkt, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, in de VS en in Polen. De retailpoot genereert een groot deel van de winst.

Deel dit artikel