Analyse
Intel 8 jaar geleden - donderdag 15 juli 2010

Het forse herstel van de vraag naar chips voor pc's en servers zorgde voor een recordwinst in het 2de kwartaal. En de 2de jaarhelft zou even goed worden.

Beter dan verwacht

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

De resultaten van het 2de kwartaal overtroffen andermaal de verwachtingen. In vergelijking met het 1ste kwartaal groeide de omzet met 5 %, ging de brutomarge van 63,4 % naar 67,2 % en steeg de winst per aandeel van 0,44 naar 0,52 USD.
Het klimaat is momenteel gunstig voor de Amerikaanse halfgeleiderfabrikant : in de bedrijven komen de gedurende lange maanden bevroren investeringen in informaticamateriaal (servers, pc's) sterker dan verwacht weer op gang en het uitkomen van Windows 7 zwengelt de verkoop bij particulieren aan. Bovendien kan de groep haar (hoge) prijzen dankzij haar technologische voorsprong handhaven. Op grond van de kwartaalresultaten verhogen wij onze ramingen van de winst per aandeel voor 2010 van 1,70 tot 2,00 USD en voor 2011 van 1,80 tot 2,08 USD. Daarmee blijven we onder de (andermaal opgetrokken) prognoses van de directie. Omwille van de zwakke macro-economische vooruitzichten zou de vraag volgens ons wel eens sneller dan verwacht kunnen inzakken. We blijven er echter van overtuigd dat Intel er net als op het dieptepunt van de crisis in zal slagen om het (momenteel er hoge) niveau van de stocks snel en zonder veel schade, aan te passen.

Koers op het moment van de analyse : 21,36 USD

Intel is een Amerikaans producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die o.m. 75 % van de markt van microprocessoren in handen heeft.

Deel dit artikel