Analyse
In het kort 7 jaar geleden - zondag 18 juli 2010
Wat is er gebeurd tussen 9 en 16 juli 2010 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 9/7 en 16/7/10 in lokale munt

AGFA-GEVAERT (+2,0 %; 4,66 EUR)  • Kopen
Bogend op een goede financiële situatie haalt Agfa interessante overnames voor een zacht prijsje binnen (de recessie verzwakt de prooien) De divisie Graphics heeft het Amerikaanse Pitman (inkjet) overgenomen. Daarmee wordt de omvang van de grafische activiteiten van de groep in de VS meer dan het dubbele, groeit de groepsomzet met 8 à 9 % (volgens onze eerste ramingen) en zou de winst per aandeel vanaf 2011 met 6 à 7 % per jaar toenemen.

ASM LITHOGRAPHY (+0,9 %; 23,94 EUR)  • Verkopen
Na een beter dan verwacht tweede kwartaal (de orders lopen zoetjes binnen) heeft de groep haar omzetverwachting voor 2010 opgetrokken en is ze optimistisch voor 2011. Maar de koers houdt rekening met de vooruitzichten.

BANK OF AMERICA (-7,5 %; 13,98 USD)  • Verkopen
Het feit dat de inkomsten in het tweede kwartaal stagneerden doet weer vragen rijzen over de impact van het (zwakke) economische herstel op de rekeningen. En de kosten i.v.m. dubieuze kredieten mogen dan verminderen, de marktactiviteiten blijven onder de volatiliteit van de beurzen lijden.

BP (+11,6 %; 407,15 p.)  • Kopen
Geruchten over een nakende overname, de zoektocht naar vers kapitaal (nieuwe aandeelhouders, verkoop van activa …) en het feit dat er dankzij de plaatsing van een trechter (voorlopig) geen olie meer in het water lijkt terecht te komen, hebben de koers weer wat opgepept. Zo lang het probleem van het olielek in de Golf van Mexico niet definitief is opgelost (op 18 juli werd in de nabijheid van de put een nieuw lek ontdekt), zal de koers bokkensprongen blijven maken. Enkel voor beleggers die risico’s aankunnen en -durven.

Deel dit artikel