Analyse
AT&T 8 jaar geleden - maandag 26 juli 2010
Het kwartaalresultaat was beter dan verwacht, de doelstellingen 2010 worden opgetrokken en er wordt een nieuwe inkoop van eigen aandelen overwogen.

Trekt vooruitzichten op

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Met 0,61 USD (+13 %) lag de winst per aandeel vóór eenmalige elementen hoger dan verwacht. De doorbraak van de smartphones en van de iPhone (waarvoor AT&T een exclusiviteitscontract in de VS heeft) zwengelt de inkomsten en de marges aan. In de mobiele telefonie (68 % van de totale winst) steeg de bedrijfswinst met 25 %. De spectaculaire aanwas van nieuwe klanten van de laatste jaren vertraagt weliswaar, maar de iPhone4 die eind mei op de markt kwam, zal de motor weer op gang brengen. De groep ziet het wel zitten en trekt haar jaardoelstellingen op. Ze mikt nu op een sterke winststijging (tot nu toe rekende ze ten hoogste op een lichte groei) en op een hogere bedrijfsmarge. Om het aflopen van het exclusiviteitscontract van de iPhone (begin 2011?) voor te bereiden investeert AT&T bovendien massaal (+49 % in eerste semester) in de kwaliteit van zijn mobiele net om te vermijden dat de op dat vlak veeleisende iPhone-bezitters naar een andere operator verkassen. De groep beschikt alleszins over de nodige middelen, zoals blijkt uit het feit dat ze opnieuw de inkoop van eigen aandelen zou overwegen. We trekken onze ramingen van de winst per aandeel voor 2010 en 2011 op tot 2,20 en 2,40 USD.

Koers op het moment van de analyse : 25,54 USD

De Amerikaanse telecomoperator AT&T is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Deel dit artikel