Analyse
Atenor 8 jaar geleden - vrijdag 30 juli 2010
Een oud geschil over zogenaamde "kasgeldvennootschappen" wijzigt niets fundamenteels aan ons advies over Atenor.

Het aandeel is bijna goedkoop, maar we zouden niet overhaasten om te kopen.
HOUDEN.


In verschillende kranten zijn opnieuw berichten verschenen over belastingontduiking en grootschalige fraude met zogenaamde kasgeldvennootschappen waarbij tussen 1999 en 2002 zowat 700 Belgische vennootschappen betrokken zouden zijn geweest, waaronder ook een gewezen dochteronderneming van Atenor.
Zoals het vermeldde in zijn recentste jaarverslag, houdt Atenor vol dat het geen enkele vorm van fraude heeft gepleegd en dat de groep er ook het volste vertrouwen in heeft dat zal worden aangetoond dat ze te goeder trouw heeft gehandeld.
Wat er momenteel in de pers circuleert over de bedragen die de fiscus zou zijn misgelopen, lijkt ons op zijn zachtst gezegd niet altijd even goed onderbouwd. Hoe dan ook zal een verdict in het geschil nog niet voor de eerstkomende jaren zijn en we zien weinig redenen om ons advies over het aandeel van Atenor (we verwachten een flauw boekjaar 2010 en 2011) nu drastisch te veranderen.


Koers op het moment van de analyse : 35,17 EUR

 

Atenor is een Belgische projectontwikkelaar (kantoren, residentiële bouw, winkels), actief in België en Luxemburg en ook in Oost-Europa.

 

Deel dit artikel