Analyse
Zurich Financial Services 8 jaar geleden - maandag 28 juni 2010
De nieuwe directie heeft de grote lijnen van haar strategie uitgetekend. Een revolutie lijkt er bij deze goed beheerde groep niet in de maak.

Strategie bevestigd

De nieuwe directie heeft de grote lijnen van haar strategie uitgetekend. Een revolutie lijkt er bij deze goed beheerde groep niet in de maak. Het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

Sinds eind 2009 is er wel een nieuwe directie, maar de strategische koers blijft grotendeels dezelfde. In het licht van de goede gezondheid van de groep is dat eigenlijk niet verwonderlijk.
Met de hete adem van de concurrentie in de nek blijft de groep focussen op de verdediging van de rentabiliteit eerder dan op het opdrijven van de volumes, en dat zowel wat de levens- als wat de schadeverzekeringen betreft. Er komen mogelijk nog overnames, maar volgens ons is dat geen prioriteit. We moeten overigens meer details over de financiĆ«le aspecten en de praktische modaliteiten van het businessplan kennen om een beter zicht te krijgen op de ambities van Zurich Finance Services. De concurrentie is er inderdaad ook op uit om haar marges te verbeteren. Zo hebben Aegon (4,64 EUR; kopen) en Axa (13,13 EUR; open) de verkoop van minder rendabele activiteiten aangekondigd. Tot slot geven we nog mee dat de groep voor de periode 2007-12 op een rendement op eigen vermogen van 16 % blijft mikken (12 % tussen 2003 en 2007). Rekening houdend met de evolutie van de wisselkoersen en van de tak schadeverzekeringen verlagen we onze ramingen van de winst per aandeel tot 26 CHF voor 2010 en 23 CHF voor 2011.

Koers op het moment van de analyse : 244,40 CHF

Zwitserse verzekeringsgroep, aanwezig in 150 landen in Europa, Zuidoost-Aziƫ, Noord- en Zuid-Amerika. Gespecialiseerd in schadeverzekeringen, maar ook nog levensverzekeringen.

Deel dit artikel