Analyse
Pirelli 7 jaar geleden - vrijdag 21 mei 2010

De groep heeft de afsplitsing van haar vastgoedpoot Pirelli Real Estate goedgekeurd. Intussen werd het eerste kwartaal met een winststijging afgesloten.

Neemt afscheid van Pirelli Real Estate

De groep heeft de afsplitsing van haar vastgoedpoot Pirelli Real Estate goedgekeurd. Intussen werd het eerste kwartaal met een winststijging afgesloten. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De raad van bestuur heeft niet alleen de cijfers van het eerste kwartaal goedgekeurd, maar ook de afsplitsing van de vastgoedpoot Pirelli Real Estate. Nagenoeg alle aandelen Pirelli Real Estate worden aan de aandeelhouders van Pirelli & C toegekend. De groep neemt de gelegenheid te baat om haar kapitaal te herstructureren. De nominale waarde van de aandelen verdwijnt en ze worden gehergroepeerd : in ruil voor 11 bestaande aandelen krijgen de aandeelhouders één nieuw aandeel, dat op zijn beurt recht geeft op één aandeel Pirelli Real Estate.
De details en de timing van de operatie zullen later meegedeeld worden. Intussen heeft de groep beslist om tussen dit en de maand juli algemene vergaderingen te organiseren om over het onderwerp te overleggen. Volgens de directie zal de afsplitsing in de tweede helft van het jaar definitief kunnen afgesloten worden.
De groep maakte ook de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De omzet steeg met 16 % en de winst per aandeel kwam uit op 0,007 EUR, tegen 0,002 EUR in het eerste kwartaal 2009. Voor het volledige boekjaar rekenen we op een winst per aandeel van 0,024 EUR. Voor 2011 mikken we op 0,038 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 0,43 EUR

De Italiaanse groep Pirelli is actief in kwaliteitsautobanden, vastgoed en internetuitrustingen.

Deel dit artikel