Analyse
Keuzedividend bij Vinci 7 jaar geleden - dinsdag 18 mei 2010
Vinci biedt de keuze tussen een dividend in aandelen of in cash. Aangezien we het aandeel duur vinden, gaan we voor een dividend in cash.

· De Franse groep Vinci, actief in de bouwsector, op het vlak van grote infrastructuurwerken en in exploitatie van autowegen en parkings heeft aangekondigd een brutodividend over 2009 te zullen uitkeren van 1,62 EUR bruto. Rekening houdend met het voorschot van 0,52 EUR, dat reeds betaald is in december, blijft er een saldo over van 1,10 EUR bruto. Dit bedrag zal op uw rekening worden gestort op 17 juni.
· De groep stelt echter voor het dividend in aandelen uit te betalen op basis van een aandelenkoers van 37,94 EUR. De aandeelhouders die een betaling in aandelen wensen, moeten dit kenbaar maken voor 7 juni. Opgepast, uw bank kan eisen dat u enkele dagen vroeger uw keuze aangeeft. De nieuwe aandelen zullen dan vanaf 17 juni worden genoteerd op de beurs van Parijs. · We raden aan om voor cash te kiezen. We vinden het aandeel Vinci duur en hebben het op verkopen staan. Het is dan ook niet aangewezen om deze positie nog verder uit te bouwen door een dividend in aandelen te kiezen.

Deel dit artikel