Analyse
Republic Airways 7 jaar geleden - vrijdag 16 april 2010

Advieswijziging

Advieswijziging

Het aandeel houdt nog altijd een hoog risico in (4), maar tegen de huidige koers is het een gokje waard. We wijzigen ons advies.
KOPEN.

In maart lag het door Republic Airways verzorgde luchtverkeer 5 % lager dan in maart van vorig jaar. De activiteit « vluchten voor rekening van derden » verminderde zoals voorzien (-15 %), maar dat werd grotendeels gecompenseerd door een stijging bij de vluchten voor eigen rekening (+10 %).
De globale bezettingscapaciteit verbeterde lichtjes (lichte daling bij de vluchten voor rekening van derden, maar duidelijke toename bij de vluchten voor eigen rekening).
Een en ander bewijst niet alleen dat het luchtverkeer weer op gang komt, maar vooral dat Republic Airways in staat is om de rentabiliteit van de overgenomen maatschappijen (Midwest en Frontier Airlines) te herstellen.

Koers op het moment van de analyse : 6,68 USD

Regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 600 korteafstandsvluchten tussen 118 steden in 44 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica uitvoert. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en nu ook voor eigen rekening.

Deel dit artikel