Analyse
Ladbrokes 7 jaar geleden - vrijdag 2 april 2010

De winst daalt, maar de groep zet zich schrap en neemt enkele goede maatregelen.

Advieswijziging

De winst daalt, maar de groep zet zich schrap en neemt enkele goede maatregelen. Indien wat risico u niet afschrikt, mag u een gokje wagen op dit goedkope aandeel.
KOPEN.

De winst per aandeel dook vorig jaar 65 % lager als gevolg van de daling van de activiteit en van de financiële inkomsten. Om het tij te keren is de groep voornemens om activa te verkopen (de casino’s en de onlinewinkels in Italië), om meer te focussen op het Verenigd Koninkrijk, waar haar activiteiten erg populair zijn en om meer machines te installeren om op personeel te besparen. We moeten er wel bij zeggen dat de zwakke prestatie vorig jaar gedeeltelijk te verklaren is door de afwezigheid van grote sportevenementen. Dat zal in 2010 dankzij de wereldbeker voetbal alvast niet zo zijn.
Volgens ons zullen deze maatregelen de aandeelhouders op termijn ten goede komen, maar ze moeten eerst wel door de zure appel bijten. Ladbrokes dat jaren boven zijn stand geleefd heeft en hoge dividenden uitkeerde, heeft namelijk grote schoonmaak gehouden in zijn balans en gaat met het oog op zijn hoge schuldenlast het dividend over 2009 met 71 % verlagen (3,5 p. bruto). Het volgende zou op dat niveau blijven. De groep heeft bovendien onlangs haar kapitaal met 275 miljoen pond verhoogd. We laten onze ramingen van de winst per aandeel voor 2010 en 2011 ongewijzigd op 23,7 en 27,9 p.

Koers op het moment van de analyse : 160,20 pence

Ladbrokes is een Britse groep van gokspelen en weddenschappen.

Deel dit artikel