Analyse
Abbott Laboratories 8 jaar geleden - donderdag 22 april 2010

Het Amerikaanse labo is niet bang voor de gevolgen van de hervorming van de gezondheidszorg en pakt met een geruststellend kwartaalresultaat uit.

Geruststellend nieuws

Het Amerikaanse labo is niet bang voor de gevolgen van de hervorming van de gezondheidszorg en pakt met een geruststellend kwartaalresultaat uit. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Voor het ogenblik is Abbott van mening dat de hervorming van de gezondheidszorgen die president Obama erdoor kreeg, de winst per aandeel dit jaar slechts met 0,13 USD zal afromen, (waarvan 0,06 USD eenmalige elementen), wat slechts 3 % is van de totale winst per aandeel (of 2 % exclusief eenmalige elementen). Dat is dus verre van een ramp.
In het eerste kwartaal steeg de winst per aandeel ondanks de hervorming met 11 %. Dat is beter dan verwacht, o.m. dankzij de goede prestatie van sterproduct Humira (artritis) waarvan de omzet met 29,5 % steeg (exclusief wisselkoerseffecten). Dat is geruststellend.

Koers op het moment van de analyse : 51,78 USD

Gediversifieerde Amerikaanse farmagroep die geneesmiddelen, voedingsproducten en medische apparatuur (diagnosehulpmiddelen en vasculaire instrumenten) produceert. Sinds de overname van de farmapoot van Solvay is de groep ook actief in vaccins.

Deel dit artikel