Analyse
IBt: ingaan op het bod 7 jaar geleden - dinsdag 2 maart 2010
De kogel is door de kerk. Het bod op IBt is van start gegaan nu het CBFA het prospectus heeft goedgekeurd. U kunt nog tot en met 9 maart uw aandelen aanbieden tegen 3,64 EUR.

Bod gelanceerd
Het prospectus van het (verplichte) openbaar bod op IBt door de Duitse groepen Eckert & Ziegler en SMI Steglitz is door de CBFA goedgekeurd. Het kan gedownload worden op de website van de financiële agent voor de transactie, KBC Securities (www.kbcsecurities.be) of KBC Bank (www.kbc.be). Door de goedkeuring is het bod definitief van start gegaan nog voor de directie van IBt een memorie van antwoord, waaraan ze momenteel werkt, op het bod heeft gepubliceerd. Ter herinnering (zie ook TAi 1452), de Duitsers, die door de rechtbank verplicht waren een bod uit te voeren, bieden 3,64 EUR per aandeel. Het loopt nog tot en met 9 maart, tot dan kunt u ingaan op het bod en uw aandelen aanbieden.

Mogelijke uitkomst
Als Eckert & Ziegler en SMI Steglitz na 9 maart 90 % van IBt in handen hebben dan heropenen ze het bod tegen dezelfde voorwaarde. De bieders zijn in eerste instantie niet van plan om na het bod het aandeel van de beurs te halen. Als de bieders 95 % van het bedrijf in handen krijgen, kunnen ze vooralsnog een uitrookbod lanceren. Hierbij krijgt de aandeelhouder een laatste kans om zijn aandelen aan te bieden alvorens het wordt geschrapt uit de tabellen. De resultaten van het overnamebod zullen op 16 maart 2010 gepubliceerd worden. De betalingen zullen plaatsvinden op 30 maart 2010.

Ingaan op het bod
Degene die het aandeel nog niet hebben verkocht op de beurs, raden we aan in te gaan op het bod. Zoals we eerder aangaven, is een kans op een hoger (tegen)bod zo goed als onbestaande omdat de aangeboden prijs vrij gul is. De kans dat de Duitse overnemers hun slag thuishalen is vrij groot aangezien enkele belangrijke aandeelhouders zoals Creafund en CEO Blondel hebben aangegeven het bod te zullen accepteren.

Deel dit artikel