Analyse
Atenor 8 jaar geleden - woensdag 10 maart 2010
Ondanks de winstdaling wordt het dividend gehandhaafd. En dat zal zo blijven. Maar de vastgoedcrisis maakt ons waakzaam.

Solide ondanks crisis

Ondanks de winstdaling wordt het dividend gehandhaafd. En dat zal zo blijven. Maar de vastgoedcrisis maakt ons waakzaam.
Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met 1,45 EUR lag de winst per aandeel 2009 onder onze verwachtingen. De schadevergoeding die de groep moest betalen voor de vertraging bij het President-project werd immers onvoldoende gecompenseerd door de snellere vooruitgang van het project Media Gardens. Momenteel zijn voor 340 000 m² projecten in ontwikkeling en de komende vijf jaar moet Atenor in staat zijn gemiddeld ±5 EUR winst per aandeel te genereren uitkomen. In 2010 en 2011 zal het resultaat wellicht aan de magere kant zijn (±1 EUR per aandeel), maar de inkomsten uit de grootste projecten zal de winst de volgende drie jaar een boost geven. Aangezien de dividendpolitiek gebaseerd wordt op de gemiddelde winst van verschillende jaren en gezien zijn stevige balans, moet Atenor in staat zijn om zijn dividend te handhaven (1,95 EUR netto, rendement van 5,1 %) en tegelijk opportuniteiten te grijpen die andere spelers links laten liggen omdat ze in de problemen zitten of minder vertrouwen hebben in de toekomst. Een blijkbaar lonende tegencyclische strategie : het President-project waar de groep in 2004 in stapte, is het meest lucratieve tot nu toe met een winst per aandeel van 16,40 EUR voor de laatste drie jaar of een een uitzonderlijke meerwaarde van ±2 765 EUR per m²!

Koers op met moment van de analyse : 38,45 EUR

Atenor is een Belgische projectontwikkelaar (kantoren, residentiële bouw, winkels), actief in België en Luxemburg en ook in Oost-Europa.

Deel dit artikel