Analyse
Abbott Laboratories 8 jaar geleden - vrijdag 19 maart 2010

Hoewel de winst van Abbott de komende jaren sneller zou groeien dan het gemiddelde van de sector, blijft de beurskoers achterophinken.

Beurskoers hinkt achterop

Hoewel de winst van Abbott de komende jaren sneller zou groeien dan het gemiddelde van de sector, blijft de beurskoers achterophinken. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De beleggers maken zich zorgen om de krimpende verkoop van Humira, (reumatische artritis) dat vorig jaar 18 % van de groepsomzet genereerde en dat ervoor zorgde dat Abbott 2009 ondanks de crisis en de generische concurrentie op Depakote (neurologie) met een omzetgroei van 4 % kon afsluiten. Volgens ons is hun vrees overdreven. Abbott probeert immers zijn afhankelijkheid te verminderen via diverse overnames, waaronder de farmapoot van Solvay en recent Facet Biotech (biologische producten op het vlak van immunologie en oncologie). Aanwinsten die de zwakheid van de pijplijn kunnen verhelpen, temeer daar de groep er tot nu toe altijd in geslaagd is haar overnames goed te verteren. Bovendien beschikt ze over andere groeipolen : Xience V, de in de VS meest gebruikte en nu ook in Japan gehomologeerde coronaire stent, en de cholesterolremmer Certriad die halverwege dit jaar in de VS zou goedgekeurd worden. De komende drie jaar moet de winst per aandeel met de hulp van de inkoop van eigen aandelen gemiddeld met ┬▒10 % kunnen groeien. Ondanks de overnames blijven de financi├źn gezond en zou de activiteit voldoende liquiditeiten moeten genereren om de politiek van jaarlijks stijgende dividenden vol te houden (1,76 EUR bruto in 2010).

Koers op het moment van de analyse : 53,77 EUR

Gediversifieerde Amerikaanse farmagroep dat geneesmiddelen, voedingsproducten en medische apparatuur (diagnosehulpmiddelen en vasculaire instrumenten). Sinds de overname van de farmapoot van Solvay is de groep ook actief in vaccins.

Deel dit artikel