Analyse
Pirelli 7 jaar geleden - maandag 8 februari 2010

De groep heeft in een zaak van vervalste dossiers een minnelijke schikking aanvaard. De overeenkomst zal nauwelijks invloed hebben op de rekeningen.

Minnelijke schikking

De groep heeft in een zaak van vervalste dossiers een minnelijke schikking aanvaard. De overeenkomst zal nauwelijks invloed hebben op de rekeningen. Het aandeel blijft correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

In een lopende rechtszaak tussen Pirelli en Telecom Italia over het illegaal samenstellen van dossiers blijft Pirelli elke aansprakelijkheid ontkennen. Toch heeft de groep een minnelijke schikking aanvaard met de rechtbank van Milaan. De zaak heeft betrekking op de afdeling Security (die tussen 1997 en 2004 voor Telecom Italia en Pirelli werkte) en op ongeoorloofde praktijken : duizenden documenten, die verkregen werden door het onwettig aftappen van telefoons en het onderscheppen van elektronische gegevens, alsook nota’s afkomstig uit de archieven van de geheime diensten. Het compromis behelst 7,5 miljoen euro. Dat bedrag omvat de door de rechtbank opgelegde boete, de schadevergoeding die moet betaald worden aan de drie benadeelde ministeries en het forfaitaire bedrag van 3 000 euro per werknemer die bij zijn aanwerving op een lijst terechtkwam. Voor de groep is het bedrag van de sanctie een peulenschil. We laten onze ramingen van de winst per aandeel dan ook ongewijzigd op 0,024 EUR voor 2010 en 0,038 EUR voor 2011.

Koers op het moment van de analyse : 0,39 EUR

De Italiaanse groep Pirelli is actief in kwaliteitsautobanden, vastgoed en internetuitrustingen.

Deel dit artikel