Analyse
EVS 8 jaar geleden - vrijdag 12 februari 2010

2010 wordt ongetwijfeld een topjaar, maar in welke mate ? Het aandeel stond lang op ons aankooplijstje, maar in september van vorig jaar stapten we over op houden omdat het volgens ons correct gewaardeerd was.

Wordt 2010 een recordjaar ?

2010 wordt ongetwijfeld een topjaar, maar in welke mate ? Het aandeel stond lang op ons aankooplijstje, maar in september van vorig jaar stapten we over op houden omdat het volgens ons correct gewaardeerd was. Dat blijft zo.
HOUDEN.

Hoewel de omzet vorig jaar met 30,8 % daalde en het aantal personeelsleden toenam (+14,8 % gemiddeld) is EVS erin geslaagd 2009 met 1,88 EUR winst per aandeel af te sluiten. Dat is 43 % minder dan in 2008, maar dat was dan ook een uitzonderlijk jaar. Voor 2010 (wereldbeker voetbal !) mikt EVS uiterst voorzichtig op een dubbelcijferige omzetgroei, maar volgens ons zou een groei van minder dan 30 % een tegenvaller zijn. Wel zijn we gezien het wat ontgoochelende niveau van het orderboek ook iets voorzichtiger geworden. We hebben onze prognoses voor 2010 bijgesteld en rekenen nu op een omzetgroei van « maar » 35 % en een winst per aandeel van 2,90 EUR. Hoe dan ook, of het nu een recordjaar wordt of niet, de fundamentele winstgroeimotoren blijven intact : de overgang naar productiesystemen zonder cassettes en naar hd, de toename van de uitzendkanalen… En de doorbraak van 3D-producties (in juni zou de Amerikaanse sportzender ESPN 3D van start gaan) die nu tweemaal meer camera's en dus (voor het ogenblik) tweemaal meer verwerkingscapaciteit via de servers van EVS vergen kan alleen maar positief zijn. Intussen wint EVS nog altijd marktaandelen en blijft het een erg rendabel bedrijf met een ijzersterke balans.

Koers op het moment van de analyse : 42,00 EUR

Het Belgisch bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor tv-stations (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

Deel dit artikel