Analyse
Autonomy 7 jaar geleden - maandag 22 februari 2010

De resultaten 2009 bevestigen nogmaals het succes van het bedrijfsmodel van de Britse groep. Maar volgens zit dat dubbel en dik in de koers.

Succesverhaal

De resultaten 2009 bevestigen nogmaals het succes van het bedrijfsmodel van de Britse groep. Maar volgens zit dat dubbel en dik in de koers. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Autonomy trekt zich weinig aan van de crisis : 2009 was opnieuw een goed jaar. Aangedikt door de aankoop van Interwoven, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in databeheer, steeg de omzet met 47 % en ging de winst per aandeel maar liefst 55 % hoger (51,79 pence), voor een deel weliswaar dankzij de daling van het pond tegenover de dollar. De afgelopen vijf jaar is de courante+ winst met gemiddeld 76 % per jaar gestegen. Een economisch succesverhaal dat het Britse bedrijf enerzijds te danken heeft aan IDOL, een unieke technologie om informatie op te zoeken die het aanbod van de concurrenten ver overklast, en anderzijds zijn uitgekiende overnamestrategie. Het recept lijkt eenvoudig : bedrijven overnemen die actief zijn op terreinen die verwant zijn aan de core business van de groep en hun activiteit aanzwengelen door haar technologie aan hun software toe te voegen, maar het is niet zonder risico. Iedere keer kan de integratie problemen opleveren en de geldmachine doen stokken. Daarom ligt de risicograad van het aandeel hoger dan gemiddeld. Voor 2010 en 2011 ramen wij de winst per aandeel op respectievelijk 66,74 en 76,11 pence.

Koers op het moment van de analyse : 1498,00 pence

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation levert infrastructuursoftware voor ondernemingen. De technologie laat toe om het beheer van elektronische data volledig te automatiseren, wat ook de gebruikte drager is (tekst, spreadsheets, video, stem…).

Deel dit artikel