Analyse
Kraft Foods 8 jaar geleden - donderdag 21 januari 2010

Advieswijziging.

Haalt Cadbury binnen

De Amerikaanse voedinggigant heeft dan toch de hand weten te leggen op de Britse snoepjesfabrikant. Op basis van onze (voorzichtige) ramingen en het dividendrendement van 4 % bruto is het aandeel Kraft goedkoop. 
KOPEN.

De aandeelhouders van Cadbury mogen op het bod ingaan.

Onder druk van de aandeelhouders van Cadbury heeft Kraft zijn bod opgetrokken tot 500 pence + 0,1874 aandeel Kraft per aandeel Cadbury. Daar bovenop krijgen ze een uitzonderlijk dividend van 10 pence. De aandeelhouders van Kraft mogen tevreden zijn : voor die prijs wordt Kraft de grootste producent ter wereld van snoepgoed, een segment dat sneller groeit dan de markt van voedingswaren in het algemeen. Bovendien versterkt deze overname de positie van de groep in de opkomende landen. Gzien de kwaliteit van de prooi, is de nieuwe prijs volgens ons correct. Wel is het zo dat de financiële lasten van de groep gevoelig toenemen. Dat betekent dat de operatie voldoende kostensynergieën moet genereren. Rekening houdend met de groeidoelstellingen die Cadbury recent formuleerde moet dat zeker mogelijk zijn, al mogen we de risico’s niet minimaliseren. Een integratie blijft immers altijd een riskante zaak. En de conjunctuur moet ook meezitten … We verlagen onze ramingen van de winst per aandeel voor 2010 tot 1,50 USD en voor 2011 tot 1,70 USD.

Koers op het moment van de analyse ; 28,78 USD

Kraft Foods is een Amerikaanse voedingsgigant, met een omzet van meer dan 40 miljard dollar, na Nestlé wereldwijd de nummer twee. Snacks zijn goed voor zowat 29 % van de omzet (koekjes, zoetwaren en chocolade, zoute snacks), kaas vertegenwoordigt 19 % van de omzet, bereide maaltijden 16 % en mayonaise & dressings 15 %. Daarnaast is Kraft ook een sterke speler op de drankenmarkt (hoofdzakelijk koffie).

 

Deel dit artikel