Analyse
Coupon 42 van Fortis: zonder waarde 7 jaar geleden - dinsdag 12 januari 2010
Coupon 42 van Fortis is waardeloos na nieuwe wet.

· Het mechanisme van coupon 42 van Fortis is gecreëerd door de regering van Leterme I om de aandeelhouders van Fortis te compenseren, die in oktober 2008 verliezen hadden geleden toen werd beslist een deel van de groep over te hevelen naar BNP Paribas. Een zeer complex mechanisme van compensatie…
· Na een akkoord, in mei afgesloten, verving men coupon 42 door een call-optie die Fortis Holding kan uitoefenen op de meerwaarden van BNP Paribas aandelen (het verschil tussen de beurskoers en 66,672 EUR op het moment van de uitoefening) gedurende een periode van 6 jaar vanaf 10 oktober 2010. Een optie die Fortis en zijn aandeelhouders toelaten om een meerwaarde te boeken bij een stijging van de BNP Paribas aandelen.
· Er moest enkel nog bevestigd worden dat coupon 42 waardeloos is. Het is een uitgemaakte zaak nu een nieuwe wet dit toelaat. Het gaat over de wet van 22 december 2009 die recent in het Staatsblad is verschenen. Coupon 42 zal binnenkort verdwijnen van de effectenrekening. De houders van de papieren coupon mogen die vernietigen.

Deel dit artikel