Analyse
Deutsche Bank 8 jaar geleden - maandag 21 december 2009

Deutsche Bank legt de lat van zijn winstambities in 2011 bijzonder hoog en verplicht daardoor zichzelf tot een foutloos parcours. Het is lang niet zeker dat dit ook zal lukken.

Zeer ambitieus voor 2011

Deutsche Bank legt de lat van zijn winstambities in 2011 bijzonder hoog en verplicht daardoor zichzelf tot een foutloos parcours. Het is lang niet zeker dat dit ook zal lukken. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

De doelstelling van Deutsche Bank om in 2011 een brutowinst te halen van zowat 10 miljard EUR is erg ambitieus. Dat bedrag ligt immers fors hoger dan de recordwinst van 7,2 miljard EUR die de groep in 1997 haalde en overtreft ook ruimschoots onze conservatieve winstraming van 6 miljard EUR.  De groep wil vooral scoren met de zakenbankactiviteiten en door het marktaandeel uit te breiden op de erg concurrentiële Aziatische markt. Het management gaat uit van een scenario zonder grote ongelukken op de beurs. Dat laatste is  niet te voorspellen, maar los daarvan menen we dat de verwachte opneming van liquiditeiten door de centrale banken op de koersen van de financiële waarden zal wegen waarvan de toestand nog broos is. Deutsche Bank lijkt ons hier wel beter gewapend dan sommige regionale Duitse banken, maar zeker in de zakenbankactiviteit zit de concurrentie niet stil. Deutsche Bank wil wel het gewicht van de zakenbankactiviteit beperken, maar die zal toch nog voor zowat 60 % het globale resultaat bepalen. Voor 2009, 2010 en 2011 blijven we tippen op een winst per aandeel van respectievelijk 5, 6,3 en 7 EUR. De langetermijnperspectieven zijn onveranderd.

Koers op het moment van de analyse : 50,06  EUR

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel