Analyse
Bouygues 8 jaar geleden - maandag 21 december 2009

Bouygues beperkt tijdens de crisis de schade. We hopen dat de groep een mooie kans zal kunnen benutten om haar groei nieuw leven in te blazen.

Brede rug

Bouygues beperkt tijdens de crisis de schade. We hopen dat de groep een mooie kans zal kunnen benutten om haar groei nieuw leven in te blazen. Het aandeel is correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

Dat de winst per aandeel in het 3de kwartaal bij een omzetdaling met 4 % slechts met 5 % terugliep, was beter dan verwacht. De bedrijfswinst lag door de kostenbesparingen zelfs weer hoger dan in de eerste jaarhelft. Maar de crisis is nog niet achter de rug want de orderboekjes zijn maar matig gevuld. In die context trekt het management de kaart van de voorzichtigheid. Ondanks de mooie cashinkomsten schroeft de groep de investeringen terug (-40 % sinds begin dit jaar). In plaats daarvan bouwt ze de schulden af. Historisch heeft  Bouygues de ontwikkeling van sterk groeiende activiteiten altijd gefinancierd met liquiditeiten uit de cyclische bouw- en vastgoedactiviteiten. Na de eerdere diversificatie in televisie (TF1) en telecom (Bouygues Telecom), toont de groep nu belangstelling voor energiedossiers, met name in kernenergie. Ze heeft voldoende financiële middelen om daarin te investeren en kan eventueel  Bouygues Télécom of TF1, die actief zijn insectoren met veel concurrentie en die niet zo’n goede perspectieven hebben, verkopen. Voor 2009 en 2010 we tippen op een winst per aandeel van respectievelijk 3,65 en 3,6 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 35,04 EUR

Bouygues is Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobilifonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.

Deel dit artikel