Analyse
Waste Connections 8 jaar geleden - maandag 2 november 2009

De courante winst per aandeel zal over heel 2009 wellicht slechts 1 % dalen. De crisis heeft dus nauwelijks vat op Waste Connections en het bedrijf lijkt er zelfs voordeel uit te halen (kostenbesparingen).

Onverstoorbaar door de crisis

De courante winst per aandeel zal over heel 2009 wellicht slechts 1 % dalen. De crisis heeft dus nauwelijks vat op Vestas en het bedrijf lijkt er zelfs voordeel uit te halen (kostenbesparingen). De goede vooruitzichten zitten wel al verrekend in de koers. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Het resultaat voor het derde kwartaal was een opsteker: ondanks een verkoopdaling van 8,7 % (zonder overnames en verkoop van activa) steeg de winst met 5 % tot 0,43 USD per aandeel. De reden is te zoeken bij forse kostenbesparingen sinds begin dit jaar (afvloeiingen, bevriezen van lonen) en bij synergie-effecten uit recente overnames.
Het bedrijf put vertrouwen uit het kwartaalresultaat en hervat zijn aandeleninkoopprogramma en verhoogde ook het plafondbedrag daarvan tot 300 miljoen dollar (±12% van de effecten in omloop). Ondanks de crisis genereert Vestas nog altijd heel veel cash (naar verwachting ruim 3 USD per aandeel voor heel 2009), en daar waar er normaal zowat 40 à 60 miljoen dollar inkomsten op jaarbasis naar overnames gaat, wil het bedrijf dat bedrag volgend jaar nog verhogen om nog meer overnames te doen en nog meer schaalvoordeel te creëren.
Voor 2009 verwachten we een winst per aandeel van 1,47 USD (excl. uitzonderlijke elementen), voor 2010 tippen we op 1,66 USD.

Koers op het moment van analyse : 31,43 USD

Waste Connections is een Amerikaanse onderneming actief in de ophaling en –verwerking van vaste afvalstoffen (metaal, papier, glas, organisch afval…).

 

Deel dit artikel