Analyse
UBS 8 jaar geleden - donderdag 19 november 2009

De doelstellingen van de Zwitserse bankgroep lijken ons te ambitieus. Op het huidige niveau loopt de koers hoe dan ook al vooruit op het herstel.

(Te) veel vertrouwen ?

De doelstellingen van de Zwitserse bankgroep lijken ons te ambitieus. Op het huidige niveau loopt de koers hoe dan ook al vooruit op het herstel. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

De Zwitserse bankgroep maakt zich op om de klanten die ze verloor als gevolg van de crisis en van de fiscale fraudeschandalen terug te winnen.
De groep mikt voor haar zakenbank en voor de divisie vermogensbeheer hoger dan waartoe wij haar in staat achten. Volgens ons moet ze eerst bewijzen dat het vertrouwen dat ze heeft in haar vermogen om opnieuw veel kapitaal te lokken gerechtvaardigd is.
De doelstellingen van UBS zijn misschien haalbaar, maar lijken ons erg ambitieus. Temeer daar ze blijven afhangen van de gezondheid van de financiële markten en van de regelgeving die voor zakenbanken heel wat minder gunstig dreigt te worden.
Over 3 à 5 jaar mikt UBS op een winst per aandeel van ongeveer 4,00 CHF (vóór belastingen), terwijl wij voor 2011 op hooguit 2,00 CHF rekenen.

Koers op het moment van de analyse : 16,85 CHF

Zwitserse bankgroep, wereldwijd de nummer 1 voor vermogensbeheer. Ook actief in zakenbank en fondsenbeheer.

Deel dit artikel