Analyse
Time Warner 8 jaar geleden - maandag 9 november 2009

Met de aangekondigde afsplitsing van de internetactiviteit duurt de vermageringskuur voort. Dat is echter goed nieuws voor de aandeelhouders.

Exit AOL

Met de aangekondigde afsplitsing van de internetactiviteit duurt de vermageringskuur voort. Dat is echter goed nieuws voor de aandeelhouders. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Negen maand na de aparte beursgang van de kabelactiviteit, bereidt de groep zich nu voor op een gelijkaardige operatie voor internetdochter AOL. Ons inziens een goede zaak, de tijd om van een compleet ge├»ntegreerd digitaal mediabedrijf te dromen, ligt achter ons en de groep herori├źnteert zich nu op de content (inhoud van tv-zenders, cinema en uitgeverij). Een lonende strategie, zo blijkt, want zowel de winst per aandeel (op vergelijkbare basis) als de omzet daalden in het derde kwartaal met slechts 6 %, wat iets beter is dan verwacht. De tijdschriften kregen nog rake klappen (kwartaalwinst -40 %) maar de rentabiliteit van audiovisuele content steeg. TW bewees in het verleden al zijn knowhow, maar in dit domein, waar creativiteit centraal staat en digitale piraterij hoogtij viert, is niks op voorhand gewonnen. De reclame-inkomsten lopen nog altijd terug en de Amerikaanse consument lijdt onder de crisis. De groep blijft dan ook voorzichtig en kiest ervoor om haar schulden te beheersen en de voorkeur te geven aan kostenbesparingen en het belonen van de aandeelhouders (dividend, inkoop van eigen aandelen) We laten onze winstramingen ongewijzigd op 2,05 USD voor 2009 en 2,30 USD voor 2010.

Koers op het moment van de analyse : 31,01 USD

Time Warner is de grootste mediagroep ter wereld; ze bezit o.m. de filmstudio Warner Bros, televisiezenders zoals Turner en HBO, internetreus AOL en uitgever van tijdschriften Time; haalt haar inkomsten uit abonnementen, publiciteit en onlinediensten.

Deel dit artikel