Analyse
Llloyds Banking 8 jaar geleden - maandag 30 november 2009

Lloyds Banking Group doet een beroep op zijn aandeelhouders om zijn balans te versterken.

Neemt groot risico

Lloyds Banking Group doet een beroep op zijn aandeelhouders om zijn balans te versterken. Hoewel het aandeel goedkoop is, zijn we geen koper. We raden u dan ook aan om niet op de kapitaalverhoging in te tekenen.
HOUDEN.

Gezien de betere voorwaarden op de financiële markten wijst de Britse bankgroep de overheidswaarborg van de toxische activa af. Ze zal zelf voor de gevolgen van eventuele nieuwe verliezen instaan. In het licht van de hardnekkige crisis die de Britse economie teistert een gewaagde gok.
De giftige activa in de eigen portefeuille en in die van het in volle crisis overgenomen HBOS blijven de resultaten van de groep negatief beïnvloeden. Hoewel we een nieuwe inzinking van de economie uitsluiten, verwachten we voor het lopende semester en voor 2010 rode cijfers in de boeken, Door af te zien van de dure overheidssteun, ontsnapt ze aan de vermageringskuur die de Europese Commissie zou opgelegd hebben en beperkt ze de participatie van de staat in haar kapitaal tot 43 %. Daarmee stelt Lloyds zijn groeipotentieel op middellange en lange termijn veilig. Blijft de noodzaak om haar financiële structuur te versterken. Daartoe haalt de groep 22,5 miljard pond op, waarvan 13,5 miljard via de uitgifte van nieuwe aandelen. Door die operatie zal de winst per aandeel in 2011 volgens ons met ongeveer 10 % verwateren, wat aanvaardbaar is.

Koers op het moment van de analyse : 58,60 pence

LLoyds Banking Group is een Britse financiële groep, met ongeveer 16 miljoen klanten, en de grootste retailbank van het VK. De groep heeft daarnaast nog twee activiteitspolen : spaarverzekeringen en private banking enerzijds en internationale zakenbank anderzijds.

Deel dit artikel