Analyse
In het kort 8 jaar geleden - maandag 9 november 2009

Wat is er gebeurd tussen 30 oktober en 6 november 2009 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 30/10 en 06/11 in lokale munt

ADIDAS (+8,8 %; 34,27 EUR) • Verkopen
Ingevolge kortingen en promoties brokkelt de rentabiliteit af : terwijl de (vergelijkbare) omzet in het derde kwartaal met 7 % inkromp, daalde de winst per aandeel met 29 %. Adidas rekent op de wereldbeker voetbal 2010, maar het aandeel is duur.

AHOLD (+4,6 %; 8,98 EUR) • Verkopen
Terwijl de managementswissels de overnamespeculatie weer op gang brachten, maakte Ahold bekend dat het zin heeft in een buitenlands avontuur. Carrefour België (Carrefour: +5,8%; 30,98 EUR; verkopen) wordt getipt als prooi. De gedoodverfde overname- of fusiekandidaat Delhaize lijkt van het toneel verdwenen. Duur aandeel.

KBC (+3,8 %; 30,42 EUR) • Verkopen
KBC zou dicht bij een akkoord met Europa staan. Gespreid over meerdere jaren zou de groep ongeveer een kwart van haar balanstotaal moeten afbouwen, heel wat minder dan andere sectorgenoten. Duur aandeel.

LAFARGE (+0,7 %; 55,82 EUR) • Houden
Zoals verwacht woog de economische vertraging ook nog op de cijfers van het derde kwartaal (omzet -20 % en winst -37,6 %). De groep verwacht de eerste effecten van het herstel pas vanaf de tweede helft van 2010.

LOGICA (+7,1 %; 124,10 p.) • Houden
Doordat de orders sterker krimpen dan verwacht, verlaagt de groep haar omzetverwachtingen voor 2009. Ze gaat haar herstructureringsinspanningen opvoeren, wat dit jaar een bijkomende last van 1,26 p. per aandeel zal opleveren.

TESSENDERLO (-4,8 %; 23,75 EUR) • Verkopen
De groep stelde opnieuw teleur in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat kleurde andermaal rood wegens de slechte resultaten in de chemie, al bleef de schade beperkt dankzij de plastics en de specialiteiten. Voor de komende maanden zit er weinig beterschap in. We verlagen onze winstramingen.

TOTAL (+3,4 %; 42,02 EUR) • Houden
In het derde kwartaal halveerde de winst, maar gezien de zwakke olieprijzen en raffinagemarges was dit resultaat minder slecht dan gevreesd. We trekken onze ramingen op.

UBS (-2,4 %; 16,89 CHF) • Verkopen
Zoals verwacht was het derde kwartaal verliesgevend. Bovendien blijft er uit vermogensbeheer en uit fondsenbeheer kapitaal wegvloeien. Op voorwaarde dat de markt niet opnieuw ineenstuikt, zullen de herstelmaatregelen in 2010 effect sorteren.

UNILEVER (-2,4 %; 20,50 EUR) • Houden
Gaat zijn verkoopprijzen in het vierde kwartaal met 2 à 3 % verlagen (-0,2 % in het derde kwartaal). Dat was de laatste drie jaar niet meer voorgevallen. De groep hoopt zo de groei van het afzetvolume aan te zwengelen (+3,6 % in het derde kwartaal). Maar voor de rentabiliteit verwachten we geen soelaas, temeer omdat er nog herstructureringskosten zitten aan te komen. We handhaven onze vooruitzichten.

Deel dit artikel