Analyse
In he kort 7 jaar geleden - maandag 30 november 2009

Wat is er gebeurd tussen 20 en 27 november 2009 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 20 en 27/11 in lokale munt

ACKERMANS & VH (-3,7 %; 50,97 EUR) • Houden
CFE (-0,9 %; 36,82 EUR) • Houden
Voor AVH en voor CFE, die samen baggeraar DEME bezitten, zou de beslissing van Dubaï om de terugbetaling van een deel van zijn schulden uit te stellen maar een beperkte impact hebben omdat DEME er niet langer actief is. We houden al enkele maanden rekening met het effect dat de opschorting van de werven in Dubaï op de wereldwijde baggercapaciteit en op de marges.

AGFA-GEVAERT (-1,1 %; 4,31 EUR) • Kopen
De groep die niet met overdreven veel schulden zit, profiteert van de crisis om via een kleine overname haar productengamma uit te breiden. Ze haalt Insight Agents binnen, een bedrijf dat medische contraststoffen produceert. Strategisch interessante operatie die echter weinig effect zal sorteren op de winst. Het aandeel noteert nog 25 % onder de boekwaarde.

OPTION (-5,6 %; 1,51 EUR) • Verkopen
De voor 2010 vooropgezette omzetgroei van 20 % lijkt ons te hoog gegrepen. Begin volgende week wordt er een kapitaalverhoging met voorkeurrecht gelanceerd. We raden u aan om niet in te tekenen maar uw rechten op de beurs te verkopen (als de kosten de opbrengst niet overtreffen). Duur aandeel.

FRANCE TELECOM (+2,5 %; 17,33 EUR) • Houden
De Franse telecomoperator en zijn Deense sectorgenoot TDC gaan hun Zwitserse dochters fusioneren om beter de concurrentie met Swisscom (62 % van de lokale mobiele markt) aan te kunnen. Maar het is niet zeker of de Zwitserse autoriteiten akkoord zullen gaan. FT zou 1,5 miljard euro betalen voor 75 % van het fusiebedrijf. Relatief kleine operatie voor de groep die onze prognoses niet in het gedrang brengt.

PEUGEOT (-3,0 %; 23,57 EUR) • Verkopen
Blijft erbij dat het bedrijfsresultaat in de tweede jaarhelft in evenwicht zal zijn. Maar voor 2010 ziet het er niet zo goed uit (schrootpremie bijna overal afgeschaft).

Deel dit artikel