Analyse
Compass 7 jaar geleden - vrijdag 27 november 2009

Advieswijziging : Dankzij de doorgevoerde kostenbesparingen waren de jaarresultaten stukken beter dan verwacht.

Advieswijziging :

Dankzij de doorgevoerde kostenbesparingen waren de jaarresultaten stukken beter dan verwacht. Na de koersrally van de laatste maanden is het aandeel nu correct gewaardeerd. Niet meer kopen.
HOUDEN.

In het op 30 september afgesloten boekjaar 2008/09 is de nettowinst per aandeel met bijna 33 % gestegen tot 31,71 pence. Dat was te danken aan de integratie van de laatste overnames en aan de gunstige evolutie van de wisselkoersen, want bij gelijkblijvende groepsstructuur en constante wisselkoersen stagneerde de omzet. De gegenereerde liquiditeiten namen met 14 % toe. De groep kan haar dividend over het boekjaar 2008/09 dan ook moeiteloos met 10 % verhogen. Door zijn kosten terug te schroeven (afslanking personeel, fusie van diensten…) is Compass erin geslaagd om zich aan een economie in crisis aan te passen. Maar tegelijk bleef de groep oog hebben voor groeimogelijkheden, wat haar een uitstekende uitgangspositie geeft om op termijn op het economisch herstel in te pikken. De nog altijd stijgende werkloosheid in de westerse wereld vormt echter een bedreiging voor de winst van Compass dat niet eeuwig in de kosten kan blijven snoeien. De winstgroei zal dus vertragen. We hebben onze winstramingen voor 2009/10 van 25,95 tot 33,40 p. per aandeel opgetrokken en voor 20010/11 van 28,10 tot 34,70 p.

Koers op het moment van de analyse : 425,80 pence

Britse groep die wereldwijd maaltijden levert aan gemeenschappen (bedrijven, administraties, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen…). Deelt het marktleiderschap met het Franse Sodexho.

Deel dit artikel