Analyse
Cisco Systems 8 jaar geleden - vrijdag 6 november 2009

Na een aantal moeilijke maanden is de activiteit terug op een normaal peil.

Resultaat conform de verwachtingen

Na een aantal moeilijke maanden is de activiteit terug op een normaal peil. Maar het is voorbarig om nu al victorie te kraaien.
Duur aandeel.
VERKOPEN.

Cisco publiceerde voor het eerste kwartaal van boekjaar 2009/10 (einddatum 31/07) resultaten in de lijn van de verwachtingen : de omzet daalde met 13 % en de winst per aandeel met 19 %. Voor het huidige kwartaal mikt Cisco op een lichte omzetstijging en wil het ook opnieuw personeel gaan aannemen. Toch lijkt het opnieuw aantrekken van de investeringen in netwerkapparatuur, een trend waarop de groep wijst, ons nog erg breekbaar. Cisco gaat er ook prat op dat er marktaandeel werd gewonnen van concurrenten Juniper Networks en Alcatel-Lucent, maar is veel minder spraakzaam over de groeilanden en Asia Pacific (samen ruim 20 % van de omzet). Daar moet Cisco afrekenen met zware Aziatische concurrentie. De groep wil in de toekomst massaal blijven investeren in nieuwe producten en diensten, o.m. in consumentenelektronica, een erg concurrentieel segment. De uitkomst van die strategie lijkt ons erg onzeker. De rentabiliteit daalt al verschillende jaren en zal o.i. onder druk blijven. De groep blijft intussen wel eigen aandelen inkopen, bij gebrek aan een dividend een welkome ondersteuning voor de koers. We handhaven onze winstramingen op 1,12 USD voor 2009/10 en op 1,20 USD voor 2010/11.

Koers op het moment van de analyse : 23,93 USD

Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

Deel dit artikel