Analyse
Qiagen 8 jaar geleden - vrijdag 2 oktober 2009

Bij gebrek aan voldoende informatie over de rentabiliteit die mag verwacht worden van de kapitaalverhoging, verlagen we onze winstramingen.

Kapitaalverhoging

Bij gebrek aan voldoende informatie over de rentabiliteit die mag verwacht worden van de kapitaalverhoging, verlagen we onze winstramingen. Duur aandeel.
VERKOPEN.

Qiagen profiteert van de hoge koers van zijn aandeel om zijn kapitaal met 557 miljoen dollar (380 miljoen euro) te verhogen (operatie voorbehouden aan institutionele beleggers). Een deel (130 miljoen dollar) van de opbrengst zal dienen om de overname van DxS, een kleine Britse privé-onderneming, te financieren. DxS heeft verschillende diagnostische tests op het vlak van gepersonaliseerde geneeskunde ontwikkeld. Deze test waarmee de reactie van een patiënt op bepaalde kankerbehandelingen kan gemeten worden, zijn een aanvulling op het aanbod van Qiagen op het vlak van moleculaire diagnostiek, de echte groeimotor van de groep (45 % van de omzet). De groep zal ook kunnen rekenen op de pijplijn van DxS die 10 tests bevat, waarvan 3 in een verre fase van ontwikkeling. De aanwinst zal echter pas vanaf 2011 tot de winst van de groep bijdragen. Wat de bestemming van de overige 427 miljoen dollar uit de kapitaalverhoging zal zijn, daarover bleef Qiagen vaag. Gezien het verwaterend effect van het hoger aantal aandelen en de impact van de integratie van DxS verlagen wij onze winstramingen voor 2009 van 0,67 naar 0,64 EUR per aandeel en voor 2010 van 0,79 naar 0,74 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 14,39 EUR

Het Duits bedrijf Qiagen produceert instrumenten voor het prepareren van monsters met het oog op genetisch onderzoek. De groep verkoopt haar producten (kits en geautomatiseerde oplossingen) aan  farmaceutische en biotechnologische laboratoria en aan universitaire onderzoekscentra en is ook actief op de markt van moleculaire diagnose.

Deel dit artikel