Analyse
Daimler 8 jaar geleden - maandag 26 oktober 2009

Draconische besparingsmaatregelen hebben Daimler in staat gesteld om weer met winst aan te knopen. Maar de crisis is nog niet uitgewerkt.

Derde kwartaal weer winstgevend

Draconische besparingsmaatregelen hebben Daimler in staat gesteld om weer met winst aan te knopen. Maar de crisis is nog niet uitgewerkt en het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Bij de publicatie van de kolossale verliezen die de groep in de eerste jaarhelft moest incasseren, had het management al beloofd dat er in het tweede semester opnieuw winstcijfers op het bord zouden komen. Voor het derde kwartaal werd die belofte alvast ingelost. Volgens de eerste aanwijzingen van de directie zou Daimler bijna 500 miljoen euro bedrijfswinst+ geboekt hebben, de kosten voor de herstructurering van de vrachtwagendivisie inbegrepen. Bij dit beter dan verwachte resultaat viel vooral op dat de automobieldivisie opnieuw met winst kon uitpakken. Dat wil echter niet zeggen dat de groep uit de problemen is. De winstcijfers waren immers te danken aan de draconische besparingen die de groep doorvoerde. Van omzetgroei was er geen sprake. Terwijl de toestand op de Europese automarkt in september voort verbeterde (inschrijvingen +6,3 %), zag Daimler zijn verkoopcijfers verder ineenschrompelen (-11,50 %), en dat ondanks het succes van de nieuwe Klasse E. We blijven dan ook voorzichtig en laten onze ramingen ongewijzigd. Voor 2009 verwachten we een verlies van 1,50 EUR en voor 2010 een winst van 1,50 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 36,86 EUR

Daimler is een toonaangevende constructeur van luxewagens (Mercedes) en ook van vrachtwagens.


Deel dit artikel