Analyse
AT&T 8 jaar geleden - maandag 26 oktober 2009

De groep heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug. De vrees i.v.m. het feit dat AT&T binnenkort het recht op de alleenverkoop van de iPhone in de VS verliest, lijkt ons overdreven.

Markt heeft te weinig vertrouwen

De groep heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug. De vrees i.v.m. het feit dat AT&T binnenkort het recht op de alleenverkoop van de iPhone in de VS verliest, lijkt ons overdreven. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

Ondanks de crisis en de zware terugval van de vaste telefonie (36 % van het bedrijfsresultaat) is de groep erin geslaagd haar winst per aandeel in het derde kwartaal te stabiliseren op 0,54 USD. Ze dankt dit solide resultaat dat de verwachtingen overtrof aan het commerciële succes van de iPhone van Apple waarvoor ze in de VS het alleenverkooprecht heeft en die in het derde kwartaal het bedrijfsresultaat van de mobiele telefonie (62 % van het bedrijfsresultaat van de groep) de hoogte in tilde (+41 %). Dit exclusiviteitscontract loopt in 2010 af en dat weegt wat op de vooruitzichten, zonder evenwel de solide “fundamentals” van de groep aan te tasten. AT&T blijft massaal investeren in de verbetering van zijn netwerk (o.m. het opvoeren van de snelheid), wat het gevaar beperkt dat de erg winstgevende nieuwe klanten die de laatste kwartalen in groter dan verwachte getale door de iPhone werden verleid, zullen vertrekken. Bovendien is het hoge dividendrendement dat het aandeel biedt (momenteel 6,3 % bruto) volgens ons niet in gevaar. We hebben onze ramingen van de winst per aandeel voor 2009 en 2010 opgetrokken tot resp. 2,12 en 2,25 USD.

Koers op het moment van de analyse : 25,73 USD

De Amerikaanse telecomoperator AT&T is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Deel dit artikel