Analyse
Crédit Agricole 8 jaar geleden - maandag 7 september 2009

De problemen waarmee de retailpoot buiten Frankrijk af te rekenen heeft, zijn wellicht slechts tijdelijk.

Nog meer problemen

De problemen waarmee de retailpoot buiten Frankrijk af te rekenen heeft, zijn wellicht slechts tijdelijk. Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met 0,09 EUR lag de winst per aandeel in het tweede kwartaal iets hoger dan we verwachtten. In Frankrijk bevestigt de retailbank haar dynamisme van de laatste maanden en blijft ze een bron van redelijk stabiele inkomsten. Maar de buitenlandse retailpoot, de speerpunt van de groeistrategie van de Franse bankgroep, zit nog altijd met het ongelukkige Griekse avontuur in zijn maag. Dochter Emporiki blijft immers de verliezen opstapelen. We vrezen dan ook dat er dit jaar voor een belangrijk bedrag aan gooodwill zal dienen afgeschreven te worden, wat het eigen vermogen zal aantasten. Die problemen zetten een domper op de buitenlandse groeiambities van CA, terwijl concurrent BNP Paribas (54,99 EUR, houden) lustig zijn pionnen uitzet (overname Fortis). Intussen bouwt de financieringsbank, onderdeel van de zakenbankpoot, haar blootstelling aan de marktactiviteiten voort af. Het gewicht van de gifactiva vermindert gestaag, maar de resultaten worden nog altijd met rode inkt geschreven. Als de kosten van de financiële crisis eenmaal verdwijnen, zal een mooi herstel volgen. We verhogen onze raming van de winst vóór goodwillafschrijvingen voor 2009 dan ook van 0,90 tot 1,00 EUR per aandeel en voor 2010 van 1,30 tot 1,60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 12,93 EUR

Credit Agricole is de grootste Franse bankgroep; belangrijkste retailbank in Frankrijk die haar buitenlandse expansie wil versnellen, vooral in Europa. Als investerings- en financieringsbank actief in 60 landen.

Deel dit artikel