Analyse
Compass Group 8 jaar geleden - vrijdag 4 september 2009

Hoewel tal van klanten van de groep onder de crisis lijden, houdt Compass zelf erg goed stand.

Advieswijziging

Hoewel tal van klanten van de groep onder de crisis lijden, houdt Compass zelf erg goed stand. Na de recente koersdaling is het aandeel goedkoop geworden. We wijzigen ons advies.
KOPEN.

Ondanks de wereldwijde crisis houdt Compass zich goed staande. In het derde kwartaal van het boekjaar 2008/09 dat tot eind september loopt, is de omzet bij constante wisselkoersen en gelijkblijvende groepsstructuur slechts met 2,5 % gedaald (-7 % in het VK waar de activiteiten geherstructureerd worden). Vooral de catering bij evenementen blijkt erg onder de crisis te lijden. Desondanks slaagde de groep erin haar marges te verhogen dankzij de daling van de voedselprijzen, efficiënte kostenverminderingen en vooral de serieuze inspanning om een groter deel van de weinig cyclische onderwijsmarkt in te palmen. In het laatste kwartaal zit er evenwel een omzetdaling aan te komen. En ook voor 2009/10 zijn de vooruitzichten weinig rooskleurig. We hebben onze winstramingen dan ook naar beneden herzien, van 27,05 naar 25,40 p. per aandeel voor het lopende boekjaar en van 27,85 naar 25,95 p. voor 2009/10. Toch is het dividend over 2008/09 volgens ons niet in gevaar (verwacht rendement van 3,8 % bruto). De groep zou naar verwachting mooie cash blijven genereren, waardoor de schuldgraad binnen de perken moet kunnen blijven en gerichte overnames mogelijk worden als de economie herstelt.

Koers op het moment van de analyse : 334,10 p.

Het Britse Compass is wereldwijd de nummer 1 inzake catering voor gemeenschappen (ondernemingen en administraties, scholen, hospitalen, rusthuizen…).

Deel dit artikel