Analyse
Atenor 8 jaar geleden - donderdag 17 september 2009

Indien de projecten in Oost-Europa met succes bekroond worden, kan de koers nog mooie dingen laten zien, maar nu stromen de inkomsten door de crisis trager binnen dan verwacht.

Solide genoeg om crisis uit te zitten

Indien de projecten in Oost-Europa met succes bekroond worden, kan de koers nog mooie dingen laten zien, maar nu stromen de inkomsten door de crisis trager binnen dan verwacht. Het aandeel is goedkoop, maar er is geen haast bij om te kopen.
HOUDEN.

Zoals verwacht zal de laatste fase van het President-project in Luxemburg dit jaar het gros van de winst genereren, maar gezien de geringe kans dat de rest van het gebouw nog in 2009 verhuurd geraakt, hebben we onze winstraming teruggeschroefd tot 1,90 EUR per aandeel. Mogelijk zal Atenor in 2010 alsnog de extra-inkomsten die de verhuring zou opleveren binnenhalen. De crisis zorgt voor heel wat « uitgestelde » inkomsten en gezien de banken niet scheutig zijn met kredieten moet de groep haar investeringen meer met eigen vermogen financieren. Maar de projecten zijn van goede kwaliteit en de schuldgraad is beperkt (±12 % van het eigen vermogen verwacht eind 2009). De groep kan dus wachten tot de (stilgelegde) projecten in Boekarest en Boedapest (1/3 van de portefeuille) weer van start gaan en intussen een dividend van 1,95 EUR netto blijven betalen (rendement 5,3 %). Zonder de meerwaarden op de Oost-Europese projecten ramen wij de intrinsieke waarde op ±40 EUR. Indien die projecten slagen, kunnen dat cijfer en de winst die we voor 2010-2014 op gemiddeld 4 EUR per jaar schatten met ruim 10 EUR aandikken.

Koers op het moment van de analyse : 37,00 EUR

Atenor is een Belgische projectontwikkelaar (kantoren, residentiële bouw, winkels), actief in België en Luxemburg en ook in Oost-Europa.

Deel dit artikel