Analyse
Logica 8 jaar geleden - donderdag 20 augustus 2009

In het licht van het halfjaarresultaat en ondanks de voor dit jaar verwachte inkrimping van de activiteit, moeten de marges dankzij de herstructurering op peil kunnen blijven.

Marges houden goed stand

In het licht van het halfjaarresultaat en ondanks de voor dit jaar verwachte inkrimping van de activiteit, moeten de marges dankzij de herstructurering op peil kunnen blijven. Goedkoop aandeel, maar uit voorzichtigheid kopen we niet.
HOUDEN.

De groep publiceerde een goed halfjaarresultaat. Dankzij het zwakke pond steeg de omzet in het eerste halfjaar met 6 %, terwijl wij voor het ganse jaar op 3 % groei rekenden. En de bedrijfsmarge bleef stabiel dankzij de besparing van 1,89 pence per aandeel die voortvloeit uit het herstelplan dat vorig jaar op de rails gezet werd en dat volgens plan verloopt. In de tweede jaarhelft zou het een bijkomende besparing van 2,84 pence per aandeel opleveren en in 2010 nog eens 6,85 pence.
Maar de tweede helft van dit jaar wordt moeilijk. De divisie IT-outsourcing die haar inkomsten in het eerste semester met 10 % en de orders met 18 % zag toenemen, zal gezien de algemene besparingstrend allicht nog groeien, maar met slechts 36 % van de groepsomzet zal dat niet volstaan om de terugval van de consultancy-activiteiten en het uitstellen van systeemintegratieprojecten (implementeren van een informatica-oplossing, uitrustingen en software) te compenseren. We laten onze ramingen van de winst per aandeel ongewijzigd op 11,60 pence voor 2009 en 11,90 pence voor 2010.

Koers op het moment van de analyse : 111,60 pence

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinavië).

Deel dit artikel