Analyse
Kraft Foods 9 jaar geleden - vrijdag 7 augustus 2009

In een moeilijke economische context, overtreft Kraft voor de tweede keer de verwachtingen. Wij verhogen onze prognoses en veranderen ons advies.

Advieswijziging

In een moeilijke economische context, overtreft Kraft voor de tweede keer de verwachtingen. Wij verhogen onze prognoses en veranderen ons advies. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De Amerikaanse groep gaat door op zijn elan. Na een hoger dan verwacht resultaat in het eerste kwartaal, doet Kraft het eveneens beter dan voorzien in het tweede kwartaal. De omzet daalt met 6 %, maar ten gevolge van wisselkoerseffecten (anders stijgt hij met 3 %). En de bedrijfsmarge verbetert (tot 15,1 % tegen 13,2 % een jaar vroeger).
De groep reageert tegen de opkomst van de distributeursmerken (door het afstoten van minder rendabele producten om zich op haar grote merken te versterken) en plukt de vrucht van de herstructureringen van de laatste jaren (om de kosten te verminderen). Ze kan dus beter de concurrentie het hoofd bieden.
Gezien de kwaliteit van de resultaten, verhogen we onze winstverwachtingen : we mikken nu op een winst per aandeel van 1,90 USD in 2009 (tegen 1,40 vroeger) en van 2,05 USD in 2010 (tegen 1,50).

Koers op het moment van de analyse : 28,36 EUR

Kraft Foods is een Amerikaanse voedingsgigant, met een omzet van meer dan 40 miljard dollar, na NestlĂ© wereldwijd de nummer twee. (Snacks zijn goed voor zowat 29 % van de omzet (koekjes, zoetwaren en chocolade, zoute snacks), kaas vertegenwoordigt 19 % van de omzet, bereide maaltijden 16 % en mayonaise & dressings 15 %. Daarnaast is Kraft ook een sterke speler op de drankenmarkt (hoofdzakelijk koffie).

Deel dit artikel