Analyse
Waste Connections 9 jaar geleden - vrijdag 24 juli 2009

Dit jaar zal de winst wat dalen, maar voor 2010 zit er dankzij de forse besparingen en de recente overnames opnieuw groei in.

Marges niet te erg onder druk

Dit jaar zal de winst wat dalen, maar voor 2010 zit er dankzij de forse besparingen en de recente overnames opnieuw groei in. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het tweede kwartaal nam de hoeveelheid te verwerken afval met 7,2 % af en werd de stijging van de verwerkingstarieven afgeremd door de daling van de brandstofprijzen. Een en ander maakte dat de inkomsten, overnames niet meegerekend, 8,4 % lager lag dan een jaar eerder. De marges hielden evenwel vrij goed stand dankzij de synergieën uit recente overnames en dankzij de kostenbesparingen. Zo moet het bevriezen van de lonen en het schrappen van 11 % van de banen jaarlijks een besparing van 0,25 à 0,30 USD per aandeel opleveren. Een fiscale besparing en een meerwaarde op de verkoop van een actief deden de winst per aandeel uiteindelijk op 0,38 USD uitkomen (meer dan verwacht). De groep genereert dus nog altijd voldoende liquiditeiten om de aandeelhouders te vergoeden (opnieuw inkoop van eigen aandelen aangekondigd) en om de externe groei te financieren zodat ze kan profiteren van de buitenkansjes die de crisis schept. Overnames die de activiteit de komende maanden zullen moeten ondersteunen, want een herstel van de vraag zit er vóór de tweede helft van 2010 volgens ons niet in. We ramen de winst per aandeel voor 2009 en 2010 op 1,44 en 1,70 USD.

Koers op het moment van de analyse : 28,73 USD

Waste Connections is een Amerikaanse onderneming actief in de ophaling en –verwerking van vaste afvalstoffen (metaal, papier, glas, organisch afval…).

Deel dit artikel