Analyse
Autonomy 8 jaar geleden - woensdag 22 juli 2009

De compliance-oplossingen van Autonomy blijven succes oogsten en het bedrijf plukt de vruchten van een doordachte externe groeistrategie. De vooruitzichten zijn goed maar de beleggers straften het gebrek aan engagement van de directie af. De koers zakte o.i. onvoldoende om het aandeel koopwaardig te maken.

Doordachte externe groeistrategie

De compliance-oplossingen van Autonomy blijven succes oogsten en het bedrijf plukt de vruchten van een doordachte externe groeistrategie. De vooruitzichten zijn goed maar de beleggers straften het gebrek aan engagement van de directie af. De koers zakte o.i. onvoldoende om het aandeel koopwaardig te maken. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN

De organische groei van Autonomy werd in het tweede kwartaal vooral voortgestuwd door de zogenaamde compliancesoftware. Bedrijven moeten aan steeds meer (wettelijke) regels voldoen om hun bedrijfsprocessen transparant, voorspelbaar en controleerbaar te maken. Compliancesoftware helpt om alle bedrijfsinfo geïntegreerd te beheren en evalueerbaar te maken. Daarnaast steeg de omzet door de in maart afgeronde overname van Interwoven (Amerikaanse producent van software voor contentbeheer). De integratie van dat bedrijf verloopt erg vlot en levert nu al meer synergievoordelen op dan oorspronkelijk gedacht (12 pence per aandeel op jaarbasis). Autonomy kon in het tweede kwartaal dan ook uitpakken met beter dan verwachte winstcijfers (13,76 pence per aandeel). Ondanks de goede resultaten waren de beleggers ontgoocheld over het feit dat het management maar matig enthousiast is over de vooruitzichten van de groep. Nochtans sleepte Autonomy recentelijk verschillende grote contracten in de wacht (o.a. contract van 15 miljoen USD met een internationale bank). Door het aantrekken van het Britse pond t.o.v. de dollar schroeven we onze winstramingen terug naar 63,77 pence voor dit jaar en 75,53 pence voor 2010.

Koers op het moment van de analyse : 1205,00 p.

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation ontwikkelt software voor kennisbeheer, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel